HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

AMÁLKA OPĚT ÚSPĚŠNÁ - MVP ČESKÉ BUDĚJOVICE 2015 - V1, CAC

25.04.2015 14:00

Velkou gratulaci posíláme do Bažantnice Blance a Amálce, která dnes vybojovala další vítězství do své sbírky na Mezinárodní výstavě psů v Českých Budějovicích. V otevřené třídě získala Amálka v konkurenci s mladou fenkou Turella's Shooting Star, dovezenou z německé chovatelské stanice mojí kamarádkou Janou Holou, známku Výborná 1 a titul CAC (nejlepší fena ve třídě). Rozhodčím byl pan Hanz Bierwolf z Rakouska.

Celkem vtipné na tom je to, že jsem ještě ráno před výstavou přála Janě a její fence Šůty, jak jí doma říkají, hodně úspěchů, než mi došlo, že se do výstavního kruhu postaví právě proti Amálce, fence z našeho odchovu a že to tedy holka nebude mít vůbec jednoduché. Ale myslela jsem to upřímně ať to dopadne tak či onak a jsem moc ráda, že si obě - Amálka i Šůta - odnesly hezké posudky a jejich paničky dobrý dojem z výstavy i radost ze seznámení a společných chvil prožitých před soutěží. Tak by to totiž mělo být a je dobře, že jsou mezi pejskaři i takoví lidé, kteří berou účast na výstavě jako příležitost k příjemnému setkání s lidmi podobných zájmů.

Další moc hezkou a vítanou novinkou je spuštění webových stránek Blančiny chovatelské stanice, která nese název Dvůr Bažantnice www.dvurbazantnice.cz/.

Krásné stránky s půvabnými fotkami jistě potěší každého milovníka pejsků, koní či přírody. Blance přeji mnoho radosti a dalších úspěchů v chovatelství, ať se jí daří a já jen držím palce :-). Bažantnice je opravdový ráj, místo, kde se při návštěvě na chvíli zastaví čas a člověk si dokáže vychutnat krásu přírody kolem a společnost milých přátel, které jsem díky našemu odchovanému štěňátku Amálce získala.

Více o Amálce:

www.dvurbazantnice.cz/nasi-psi/amalka/

www.amico-di-boemia.cz/kratkosrsta-kolie/stenata/aktualni-vrhy/vrh-a/a-/

www.smooth-collie.net/view.php?id=10281

A pak jsem si vzpomněla na ranní rozjímání s Amálkou z doby před téměř dvěma lety ... 

- www.amico-di-boemia.cz/kratkosrsta-kolie/stenata/aktualni-vrhy/denicek-chovatele/jak-rosteme-7-tyden/

Pátek 3.5.2013

RANNÍ ROZJÍMÁNÍ S AMÁLKOU

Dnes si na ranní pomazlení beru Amálku. Zavrní, přitulí se, olízne mi tvář a stočí se do klubíčka. Chvíli si hledá tu nejlepší polohu, aby si co nejvíc užila hlazení a drbání kožíšku. Položí si hlavičku na mě a v upřeném pohledu čtu nevyrčenou otázku: "To jsi opravdu taková macecha, že mě chceš dát pryč, i když vidíš, jak jsem hodná a rostu do krásy?" Pravda je, že obě zlaté holky Amálka a Pepi mají něžný výraz po mámě, tricolorní Andělka s Annie mají zase nádherně výraznou hlavičku po tátovi Bronťovi. "Ach jo, Amálko, kdybys jen věděla, jak je to těžké. Od narození sleduju každý váš krůček a pokrok, rostete mi před očima a blíží se chvíle, kdy se rozjedete do nových domovů. Ale slibuju, že budete žít krásný život milovaného pejska, stejně jako máma Bella a teta Kimi. Budete pořád moje malá štěnda, i když brzy vyrostete. V mém srdci budete stále ta malá klubíčka, s důvěrou přitulená v mé náruči a spokojeně chrupkající. Pravda je, že k tomu budou patřit i vzpomínky na zdevastované záhony tulipánů, okousané keříky a rozházené boty po trávníku. Ale to k životu štěňat patří - objevování světa za ohrádkou a zkoumání, co si lze dovolit a co už je pro páníčka za hranicí přijatelnosti. Slibuju Amálko, že se přijedu podívat, jak vyrůstáš a jaké děláš pokroky, budeme to mít k sobě blízko." Amálka, jako by rozuměla, nasadí spokojený a chápající výraz. "Tak jo, já Ti tedy věřím, když říkáš, že budu mít krásný domov .... tlapku na to, ano?" Beru Amálčinu tlapku do ruky a úmluva je stvrzená .... pokládám ji k ostatním do ohrádky a utíkám pracovat. 

Při pohledu na krásné Amálčiny fotky a při každém setkání s ní jsem opravdu šťastná a myslím, že si mohu s uspokojením říct, že svůj slib, kdysi dávno daný maličké Amálce, jsem splnila do posledního písmenka.



AMÁLKA V BAŽANTNICI

/album/amalka-v-bazantnici1/dsc-1693-jpg2/
/album/amalka-v-bazantnici1/dsc-6246px-1-jpg/
/album/amalka-v-bazantnici1/dsc-6898px-1-jpg/
/album/amalka-v-bazantnici1/dsc-6869px-1-jpg/
/album/amalka-v-bazantnici1/dsc-6642px-1-jpg/
/album/amalka-v-bazantnici1/dsc-6674px-1-jpg/
/album/amalka-v-bazantnici1/dsc-9377px-1-jpg/
/album/amalka-v-bazantnici1/dsc-9399px-1-jpg/
/album/amalka-v-bazantnici1/dsc-5022px-1-jpg/
/album/amalka-v-bazantnici1/dsc-7042px-1024x681-1-jpg/

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100

AMÁLKA

/album/amalka-2015/dsc-5429p-1-jpg/
/album/amalka-2015/dsc-0407px-1-jpg/
/album/amalka-2015/dsc-0401-jpg/
/album/amalka-2015/dsc-1789-jpg2/
/album/amalka-2015/dsc-2838px-1-jpg/
/album/amalka-2015/dsc-2548px-1-jpg/
/album/amalka-2015/dsc-9167px-1-jpg/
/album/amalka-2015/dsc-8983-jpg1/