HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

VÍKENDOVÉ SETKÁNÍ V BAŽANTNICI

17.08.2013 15:10

Krásné sobotní dopoledne se uskutečnilo setkání našich nosatých kraťand u rodiny Amálky na statku v Bažantnici u Třeboně. Přijela Alenka s Kubíkem a my s Klárkou a Bellou. Moc nás mrzelo, že se nás nesešlo víc, ale snad někdy příště se podaří. Každopádně nás uvítala nádherná panenská příroda, sluníčko svítilo na cestu a nám se dobře vyšlapovalo po nekonečných polích a lukách v okolí statku, kde Amálka bydlí. Prostě se povedl den jako stvořený pro odpočinek na výletě, kdy člověk vnímá krásy přírody, radost našich čtyřnohých přátel z pohybu a užívá si příjemnou společnost :-).

Po ujití naplánované trasy, kdy se pejsci opravdu vylítali, se nakonec ještě vyřádili v rybníčku. Bylo sice méně vody, takže Kubík všude stačil, ale Amálka si statečně zaplavala, když ji panička Blanka dovedla do větší hloubky. K našemu velkému překvapení vlezla do vody i Bella a zjistila, že to může být v horku docela příjemné osvěžení, mokré kožíšky nakonec stejně všichni osušili ještě řádným proběhnutím po louce.

Na statku zrovna probíhal výcvik koní, tak nám druhá panička Amálky - Blanka ml. ukázala své jezdecké umění. A že bylo na co se dívat :-). Na závěr výletu nás čekalo ještě překvapení v podobě velké hostiny, kterou nám všem Blanka s rodinou připravila. Stůl na nádvoří se prohýbal pod množstvím dobrot - jak čerstvě napečených několika druhů výborných koláčů, tak grilovaného masa s oblohou podle chuti každého. Pejsci byli obdarováni voňavou kostičkou, aby jim to nebylo líto, tak si každý vychutnával, na co měl chuť. Hostina byla opravdu ve stylu "oči by ještě jedly, ale žaludek už nemůže" :-). Blani, ještě jednou moc děkujeme za pozvání a krásný dnešní den, snad je z fotografií vidět radost a pohoda, která dnes u vás panovala.

Jestli Amálka jako malá snila svůj sen o životě na zemi v psím ráji, který jsem jí slibovala, tak se jí splnil naprosto dokonale...

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100