HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

VELKÁ POCTA

24.06.2015 12:12

... aneb jak malá Yuki překonává vzdálenosti, boří mýty a sbližuje národy. Je to až neuvěřitelné, ale naše Yuki je skvělá nejen ve výstavních kruzích. Teprve roční pejsek, který se vloni narodil v Japonsku v chovatelské stanici Howasou pana Kazuteru Uno, dokáže rozdávat radost i na vzdálenost několika tisíc mil.

Jsem moc ráda, že pan Uno souhlasil s prodejem štěněte ze svého chovu do České republiky. Malá Yuki se mu odvděčila tím, že vyrostla do velmi krásného pejska a v neděli svým vítězstvím na Národní výstavě v Klatovech potvrdila nárok na přiznání titulu Český Junior šampion. Do Japonska jsem poslala zprávu o prvním úspěchu malé Yuki a její fotografie jak roste a jak u nás žije.

A dnes se mi dostalo velké pocty, když přišla zpráva s fotografií pana Uno, jak hrdě ukazuje fotky Yuki a jejích ocenění s dodatkem, že ho to opravdu velmi potěšilo. Ten příběh není ale zdaleka tak jednoduchý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pan Sato vytiskl fotografie Yuki, sedl do auta a jel ze Sappora do asi 1,5 hodiny vzdálené Mukawy, kde žije pan Uno, aby mu předal fotografie a vyfotil ho s nimi a pak jel zase zpět, aby mi tuto zprávu a fotky z chovatelské stanice Howasou mohl poslat. Jak je známo, Japonci jsou velmi zdrženliví a své pocity projevují velmi, velmi opatrně. A to, že pan Uno souhlasil s posláním své fotografie i s jejím uveřejněním, je pro mě opravdu velkým vyznamenáním a svátkem zároveň. A jsem velmi hrdá, že se mi té pocty dostalo.

No ... zase jsem dojetím brečela jak želva. Ale měla jsem ohromnou radost, že měl radost i pan Uno a že mu ji udělala Yuki i na tu velkou dálku. Dnes ráno jsem došla s Yuki na poštu a poslala jsem do Japonska pohlednici s pozdravem, na které je vyfocená právě naše Yuki. Na zadní straně je uvedené její jméno a název chovatelské stanice, kde se narodila. Věřím, že až tuto pohlednici dostane pan Uno, bude mít radost znovu a bude mu připomínat, že ve vzdálených Čechách žije šťastný pejsek, kterého odchoval. I touto cestou ještě jednou velmi děkuji panu Uno za důvěru, že mi svěřil Yuki do péče.

P.S. Co říci závěrem?

Pan Uno je skvělý chovatel, který plemeni Hokkaido Ken opravdu rozumí. Yuki pochází z jedné z nejlepších a velmi uznávaných chovatelských stanic v Japonsku, která odchovala spoustu japonských šampionů a do vínku dostala vynikající základ genetického potenciálu. Proč? No ... protože pan Uno může mít radost nejen z naší Yuki, ale z jeho chovu pochází i letošní World winner 2015 ze Světové výstavy psů v Miláně, bílý pes Ezo Tarou Howasou www.hokkaido-pedigree.com/details.php?id=63453, který žije ve Finsku. Shodou okolností z této linie pochází i Yuki. Matka letošního světového vítěze je Yuki babička.

Více o Yuki:

www.hokkaido-pedigree.com/details.php?id=63542


boemia.rajce.idnes.cz/YUKI_AND_HER_FIRST_YEAR_OF_LIFE/




Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100