HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

RYCHLÁ ROTA - PÁTÝ TÝDEN

19.11.2014 17:47

Konec pátého týdna života štěňátek proběhl ve znamení velkých změn. Ze dne na den se dosud hodně spící a převalující štěňátka proměnila v "rychlou rotu", která se začala usilovně snažit dostat se z porodní bedny ven, aby mohla objevovat okolí. V zájmu jejich zdraví jsem usoudila, že bude jednodušší dát jim volnost a svobodu pohybu, než riskovat, že se jim podaří přepadnout přes hrazení bedničky, které bylo dosud ve výšce nějakých 35 cm. Vyšší zátaras dát nejde vzhledem k tomu, že přes den se Kimi musí ke štěňátkům dostat a protože není tak vysoká jako Bella, tak i hrazení muselo být tentokrát v nižší poloze.

Ráno po probuzení všechna štěňátka bystře reagují na mísu s nějakou dobrůtkou, pak se dorazí mlékem a místo spaní už začínají dovádět. Proto mají nyní k dispozici nové hračky, každý si zabral nějakého "svého" medvídka, který ho bude provázet do nového domova. Když se dostatečně vydovádí, tak většinou během chvilky usnou, aniž by se kdokoliv z nich obtěžoval zalézt zpátky do bedničky. Však také asi nemají důvod ... podlaha hřeje a máma Kimi má pelíšek vedle bedýnky. Na ten se většinou ještě stihnou dobatolit. Kluci se dnes večer spokojeně stulili u dveří - zřejmě trénují na spolehlivé hlídače, neproklouzla by přes ně ani myš. A Maya využila situace, chvíli se mazlila se mnou, pak se spokojeně zavrtala k mámě a během chvilky spala ... no jako malé štěně. Někdy by člověk s nimi i měnil, alespoň na chvilku .... je určitě krásné být milovaným a bezstarostným štěnětem.

Velký úspěch zanamenal "Malý Aki", který už dávno není malý, dnes dosáhl ze všech svých sourozenců nejvyššího koeficientu nárůstu své porodní váhy, kterou dokázal znásobit ode dne narození 10x. Mám z něj velkou radost, z miniatury, kterou jsem se pomalu bála vzít do ruky, roste krásný a sebevědomý pejsek, s ušlechtilou kulatou hlavou a krásnou světle plavou barvou. Své místo na slunci si tento statečný prcek vybojoval a jestli bude takhle pokračovat dál, tak bych si tipla, že bude možná i větší, než bráška Akira, protože se s velkým odhodláním dokonce už pustil i do granulek, které má Kimi trvale k dispozici.

Krmíme ji teď štěněcími granulkami PLATINUM, které mají na rozdíl od ostatních granulí měkkou konzistenci a určitě je pro štěňátka příjemnější jak jejich konzumace, tak trávení. A protože je jasné, že všichni pravidelně přibírají na váze a prospívají velmi dobře, tak vážit už nebudeme každý den, ale další údaje zaktualizujeme za týden.


Amaya                                  1 týden   2 týdny   3 týdny   4 týdny   5 týdnů

Porodní váha: 231 g            466 g      820 g      1140 g    1640 g     1950 g

 

Aki

Porodní váha: 180 g            327 g      605 g        915 g    1425 g     1800 g

 

Akira

Porodní váha: 250 g            458 g      776 g       1085 g   1645 g     2010 g

OPOUŠTÍME PELÍŠEK

ODPOČÍVÁME PO NÁROČNÉM DNI

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100

RANNÍ PTÁČATA