HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

REIKO - "HODNÁ HOLKA" Z HOR

09.03.2018 19:26

Proč je v názvu článku "hodná holka"? Protože toto slovní spojení používáme nejen pro Kimi a Yuki, ale mluvíme tak na štěňátka, když se jim cokoliv podaří a chceme je pochválit. Pak je to "hodná holka" nebo "hodný kluk", spojené ještě s jejich jménem.

Když byla štěňátka z "C" vrhu malá a Ulla a Michael s dětmi se na ně přijeli z Rakouska podívat, ptala se mě Ulla, co to znamená "hodná holka". Tak jsem vysvětlila, že je to pochvala pro malé psí slečny. O vánočních svátcích pak přijeli všichni na návštěvu ukázat, jak Reiko od léta vyrostla. Jaké bylo moje překvapení, když jsem najednou slyšela, jak říkají Reiko "hodná holka".  Bylo to nečekané a velmi milé gesto, když převzali toto slovní spojení z jazyka země, kde se Reiko narodila a nadále ho používají, protože na něj byla zvyklá.

Malá Reiko vyrostla z malé kuličky do neskutečné podoby se svou mámou Yuki, je její přesnou a téměř dokonalou kopií. Stala se z ní však také holka z hor. Je pro mě velkou radostí a potěšením dívat se na krásné fotografie Reiko, jak se prohání po vrcholcích Alp, šťastná a volná. Dostala důvěru a svobodu a náležitě si ji užívá v překrásné přírodě. Za tu poměrně krátkou dobu si také vytvořila silnou citovou vazbu na svoji rodinu přesně tak, jak to pejsci plemene hokkaido-ken umí.

Když se malá štěňátka dostanou ke skvělým lidem, kteří jim umožní krásný a plnohodnotný život, je to největší odměna pro chovatele, který malé pejsky vychoval s láskou. Štěňátkům Yuki a Gora bude zítra již 9 měsíců a všichni se mají moc dobře. Proto je mým největším přáním, aby se i další štěňátka, která se v naší chovatelské stanici narodí, dostala ke stejně hodným lidem. K lidem, kteří ke svému pejskovi přistupují jako k příteli, který si zaslouží cit a pozornost. Laťka je nastavená hodně vysoko a já z ní nebudu slevovat. Co tím chci říct? Že mám naprosto jasnou představu o životě našich štěňat a do této představy rozhodně nespadá život v kotci s dalšími desítkami psů. A to nepřeháním, i takovou žádost o prodej štěněte (tedy přesněji řečeno dvou fen) do takových podmínek jsem dostala. Jsem velmi vděčná osudu za to, že mohu pejsky chovat pro radost a jsem šťastná, že zájem o štěňátko od nás projevují především lidé, kteří hledají parťáka a člena rodiny. Díky všem majitelům našich štěňat za to, že jste tak skvělí!


Fotogalerie Reiko:

www.zonerama.com/Amico/Album/4162898


Více o Reiko:

www.amico-di-boemia.cz/hokkaido-ken/stenata/odchovy/vrh-litter-c/chika-reiko/

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100

"HODNÁ HOLKA" Z HOR

/album/reiko-hodna-holka-z-hor/img-4509-jpg/
/album/reiko-hodna-holka-z-hor/img-4506-jpg/