HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

PŘÁTELSTVÍ BEZ HRANIC / FRIENDSHIP WITHOUT BORDERS

16.07.2017 19:55

Dnes je pro mě velmi sváteční den. Nejen, že Goro přivezl z Národní výstavy v Mladé Boleslavi krásná ocenění, ale já jsem dnes zažila velmi čilou korespondenci. Přišly mi totiž asi čtyři e-maily z Japonska od pana Sato, jehož přátelství na dálku si za tu dobu 3,5 roku, co máme Yuki a co se známe, opravdu velmi vážím, protože pomáhal s výběrem nejen naší Yuki, ale i Gora.

Pan Sato bedlivě sleduje dění v naší chovatelské stanici a má vždy upřímnou radost z každého (i drobného) úspěchu, který se podaří. Ráno jsem otevřela e-mail a tam byla zpráva, že si pan Sato prohlížel na našem webu fotografie štěňátek z 5. týdne a že podle jeho názoru rostou do skvělých psů. Z toho jsem měla samozřejmě velkou radost a tak mě napadlo, že pro jistotu ještě požádám pana Sato, zda by mohl zkontrolovat, zda mám správně jména pro štěňátka a zda mám i správně přepis v kanji.

Jeho odpověď mě zahřála u srdce ... pochválil výběr a význam jmen, zvolila jsem prý krásná tradiční japonská jména, jsou správně zvolena i podle mužského a ženského rodu a kromě toho je to správně přepsané i ve znacích. Pravda, se jmény pro štěňátka mi ve finále pomáhal pan Martin Vačkář, jeho práce jsou vždy první jména od písmene C, s tím jsem si nebyla schopná poradit. Zbytek, tedy další dvě jména jsou podle mé volby. Tak se přiznám, že v tu chvíli jsem byla na vrcholu blaha ... a to nejsem japanolog.

Velmi si však vážím toho, že s panem Sato komunikujeme nejen o pejscích hokkaido ken, ale zajímá ho náš život, vše o naší rodině a na oplátku mohu na dálku trochu nahlédnout do života jeho rodiny. Pan Sato často uveřejňuje na svém webu v Japonsku fotografie a zprávy o pejscích z naší chovatelské stanice. Zajímá se také o to, kde a v jaké rodině budou naše štěňátka žít. Dnes vyjádřil přání, aby noví majitelé byli požehnáním pro štěňátka Yuki a Gora. Je to pro mě velká čest a jsem šťastná za jeho vzácné přátelství. Děkuji!


Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100

PŘÁTELSTVÍ BEZ HRANIC