HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

NOVÁ JMÉNA PRO RODOKMEN

11.07.2017 08:47

To je tak, když si člověk dává náročné úkoly. Včera večer mi přišla přihláška vrhu štěňátek a místo jmen, která jsem poslala a dávají v překladu z japonštiny smysl, bylo najednou něco úplně jiného. A tak jsem zjišťovala proč ... odpověď mě zas až tak nepřekvapila. Co se tedy vlastně stalo? Když jsem vybírala jména pro štěňátka, chtěla jsem skloubit několik věcí najednou. Jména musí začínat od písmene C, to bylo jasné. V Japonsku však jména od tohoto písmene udávají většinou v přepisu jako Ch. Další moje přání bylo, abych to mohla přeložit a navíc ještě napsat v kanji.

Jediné řešení tohoto problému, aby jména mohla zůstat v požadovaném tvaru, bylo přidat ještě jedno jméno s tou samou podmínkou, tj. musí začínat pouze od písmene C, mít správný význam, který se pro dané štěňátko hodí a napsat ho také v kanji.

Mé velké poděkování na tomto místě patří uznávanému japanologovi, panu Martinu Vačkářovi, který nám s touto situací velmi pomohl a díky němu máme konečné znění jmen pro rodokmen:


CUJU CHIKA REIKO - 千夏 麗子


Cuju Chika Reiko Amico di Boemia - "Reiko"


Proč Cuju Chika Reiko? Protože Cuju je v překladu z japonštiny "rosa" a Chika je krásné japonské jméno označující květinu. Když se narodila v půl páté ráno, byla samozřejmě na všech květinách rosa a Reiko v japonštině znamená "krásné, půvabné dítě". Narodila jako druhé štěňátko z vrhu a zkráceně jí říkáme "Reiko".


CUBOMI CHIEMI RINA - 千恵美 莉奈


Cubomi Chiemi Rina Amico di Boemia - "Rina"


Proč Cubomi Chiemi Rina? Protože Cubomi je v překladu "nadějné poupátko" a Chiemi je oblíbené japonské jméno. Rina v japonštině znamená "jasmín", který nám právě rozkvetl na zahradě. Narodila jako třetí štěňátko z vrhu a zkráceně jí říkáme "Rina".


CUKI CHION KENJI - 智音 健司


Cuki Chion Kenji Amico di Boemia - "Kenji"


Proč Cuki Chion Kenji? Protože Cuki je v překladu "měsíc", který jasně svítil při narození tohoto štěňátka. Chion je velmi oblíbené japonské jméno a Kenji v japonštině znamená "silný zdravý druhý syn". Narodil se jako jako čtvrté štěňátko z vrhu, ale druhý pejsek v pořadí. Zkráceně mu říkáme "Kenji".


CURU CHOUHEI BUSHI - 長平 武士


Curu Chouhei Bushi Amico di Boemia - "Bushi"


Proč Curu Chouhei Bushi? Protože Curu je v překladu jeřáb, nejoblíbenější krásný pták, který nosí štěstí a dlouhá léta a to je právě to, co Bushimu do života přejeme. Chouhei je také oblíbené jméno v Japonsku a Bushi je výraz pro "samuraje, válečníka". Narodil se jako jako poslední, páté štěňátko z vrhu, ale s největší porodní váhou. Když hledá cestu k jídlu, bojovníka v sobě opravdu nezapře. Zkráceně mu říkáme "Bushi".

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100

ŠTĚŇÁTKA 4 TÝDNY

/album/stenatka-4-tydny/dsc-0193-c-jpg/
/album/stenatka-4-tydny/dsc-0268-c-jpg/
/album/stenatka-4-tydny/dsc-0022-c-jpg1/
/album/stenatka-4-tydny/dsc-0048-c-jpg/