HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

KRUH ŽIVOTA / CIRCLE OF LIFE

04.08.2017 12:33

Kruh života a jedné chovatelské etapy se uzavírá. Poslední samuraj - Bushi, odjel dnes se svojí rodinou do nového domova.

Přesně před třemi roky - 4. 8. 2014 - jsem na letišti v Praze vzala poprvé do náruče jeho mámu Yuki, která v ten den přiletěla s naší Klárkou z Japonska. Tenkrát jsem jí slíbila, že udělám všechno, co bude v mých silách, aby byla s námi štastná. Tento slib, daný před třemi lety malému štěňátku, se snažím plnit. Yuki vyrostla, stala se nejen velmi úspěšným výstavním pejskem, ale je i hrdou maminkou devíti krásných štěňátek, které s velkou péčí odchovala a připravila do života. Jako máma je fenomenální. Kromě toho však plní roli nejdůležitější ... je parťákem, kamarádkou, právoplatným, milovaným a také milujícím členem naší rodiny.

S nesmírnou pokorou přistupuji k chovatelství. Štěňátkům narozeným u nás se snažíme dát do života jen to nejlepší a dobře je připravit na život v nových rodinách. Tito pejsci jsou naše radost a potěšení a proto s každým dalším vrhem se čím dál více usilovněji snažíme vybrat správné rodiny. Je pro mě velmi důležitý pocit, že je štěňátko v dobrých rukou u správných lidí, kteří v něm vidí živého tvora a ne pouze zboží.

Hlubokou vděčnost cítím k našim přátelům v Japonsku, kteří pro nás vybrali rodokmenově i geneticky vynikající chovný pár, Yuki a Gora. Z jejich spojení se narodily dvě fenky CEA DNA negativ, což je v současných podmínkách chovu tohoto plemene v Evropě naprostý unikát. Jsem velmi hrdá, že se to podařilo právě v naší chovatelské stanici. Reiko a Rina tak mohou být pro chov velkým příslibem do budoucna.

Když dnes odjížděl Bushi, loučila jsem se s hřejivým pocitem na srdci, že také on bude mít krásný a hlavně láskyplný domov. Přeji všem štěňátkům Yuki a Gora ... ať otisky vašich tlapek věrně provází stopy vašich nových pánů po celý váš život. Utíkejte objevovat zákoutí zahrad vašich domovů, prohánějte se po loukách a polích, užívejte si výlety ... a milujte. Milujte z celého svého srdce své rodiny tak, jak jen dokáže hokkaido milovat. Opravdově a navždycky. Hodně štěstí, maličcí!

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100

BUSHI

/album/bushi/dsc-0017-c-jpg/