HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

ČEKÁNÍ NA ŠTĚŇÁTKA ... ANEB CHVÁLA TRPĚLIVOSTI

26.10.2018 09:31

Klidný, pohodový, vyrovnaný, laskavý, tolerantní, trpělivý ... to jsou vlastnosti, které by měl mít zájemce o štěňátko plemene hokkaido-ken. V letošním extrémně zátěžovém roce musím konstatovat, že ta trpělivost je potřeba zejména při čekání na vysněné štěňátko.

Jsme malá chovatelská stanice, štěňátka se u nás rodí po pečlivém zvážení všech okolností. Letošní rok je však jiný, příroda je mocná a já se před ní skláním s pokorou a vědomím, že stejně tak, jako neporučím větru ani dešti, tak ani nemohu ovlivnit případnou březost našich fenek. Tedy ... mohu ovlivnit do jisté míry to, že udělám všechny potřebné kroky, ale vždy je to pes a fena, kteří rozhodují o tom, jestli je správný čas pro štěňata. A v letošním roce zřejmě ten správný čas nenastal.

Touto cestou chci poděkovat všem trpělivým zájemcům o štěňátko od nás. Ani nevíte, jak ráda bych měla pro vás dobrou zprávu, kterou jsem vám zatím nemohla napsat. Někteří z vás čekáte na svého pejska již více než rok a ze zpráv, které jsem nyní od vás dostala, je zřejmé, že čekáte dál. Jsou psané s něhou a láskou, kterou již máte ve svém srdci pro štěňátko, které se ještě ani nenarodilo. Přiznávám, že jsem byla hodně dojatá a zároveň šťastná, že si cestu k nám našli lidé tak blízcí mému vnímání vztahu člověka a jeho čtyřnohého přítele.

Snad mi Dita, Táňa i Monika odpustí, že si dovolím zde citovat jejich zprávy. Věřte, že mi dodávají sílu a chuť pokračovat v chovatelství a jsou hnacím motorem pro to, abych se snažila posunout hranice v chovu plemene hokkaido-ken u nás zase o kousek dál a mohla předat štěňátka, která se u nás narodí, do skvělých rodin. DĚKUJI!

Dita píše:

Dobrý večer, paní Jano,

děkuji za zprávu, jak říkám, až to přijde, tak to bude. Přírodě se poručit nedá. Nic nevzdáváme, rozhodli jsme se pro štěně od Vás, počkáme, nikam nespěcháme.

Vaše stránky sleduji, musíte být pyšná, jak jsou Vaši psíci úspěšní a hlavně si myslím, že jste měla štěstí s výběrem  jejich pánů (dle fotografií to tak vypadá). Myslím, že odvádíte super práci pro toto vzácné plemeno. 

Mějte se moc pěkně. Těším se na jakékoli zprávy od Vás.

Dita


Táňa píše:

Hezké ráno, Jani. Počkám! Jinou rasu nechci a bude to vytoužený pejsek. Děkuji za zprávu.

Táňa čekačka


Monika píše:

Dobrý večer, paní Jano, nevadí, budeme trpělivě čekat :-). Děkuji za zprávu a popis krycí situace.
Minulý víkend jsem byla v Českých Budějovicích na srazu třídy, ale nebyl čas se k Vám podívat, tak snad to vyjde příště :-)
Za celou rodinu Vám přeji pohodové podzimní dny.
S pozdravem,
Monika K..


P.S. Stejně tak, jako čekají rodiny v Čechách na své štěňátko, tak i já jsem se obrnila trpělivostí a čekám na narození štěňátek v Japonsku, aby bylo možné dovézt v ideálním případě ještě chovný pár pro rozšíření genetické základny chovu hokkaido-ken v České republice. Věřím, že se to díky našim přátelům v Japonsku také jednou podaří!

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100

ŽIVOT SE ŠTĚŇÁTKY

/album/zivot-se-stenatky/img-1826-orez-jpg/
/album/zivot-se-stenatky/dsc-0207-jpg/