HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

BALZÁM NA DUŠI

08.09.2013 10:14

Život je takový, jak jej chceme vnímat. Jsou lidé, kteří čekají celý život na nějaké velké štěstí, na něco ohromného, ale kolik takových okamžiků prožijeme? Štěstí se neskládá jen z velkých událostí, ale především z každodenních drobounkých střípků radosti a krásy. Dokážeme-li se z nich radovat, prožijeme ho mnohem spokojeněji než lidé, kterým se třeba až tolik zlého nedělo. Jen jim život protekl mezi prsty během čekání na to velké štěstí.

Jsou to již čtyři měsíce, co se štěňátka začala rozjíždět do nových domovů. Jejich narození mi pomáhalo překlenout jedno z mých těžších životních období. A je úžasné, že i dnes mám jejich zásluhou některé dny protkané právě těmi drobnými střípky radosti. Není snad týdne, aby nepřišla nová zpráva od majitelů nebo fotky, jak štěnda rostou.

Květa (majitelka fenečky Ana Bella) napsala:

Ahoj Jani, začal nám zase školní rok a pro mě (tedy alespoň těch prvních 14 dní) dost hektické období. Přiznávám, že nestíhám, ale i tak se snažím každý den s Annie zopakovat základní povely, proběhnout se na dlouhé procházce (to totiž ohromně pomáhá i mně) a hlavně hodně pomazlit (ale to se samozřejmě nemusím snažit, to nám jde samo od rána do večera). Každou sobotu se už scházíme se psími kamarády na cvičáku, jsme tam spokojení, moc se tam pokaždé těšíme. Po delší době jsem koukala na vaše stránky, abych viděla, co je u vás nového. A musím Ti říct, že Renatin článek Psí andělé mě dostal, taky jsem si pobrečela. Ale hlavně ve mě zůstal ten krásný pocit, že někteří pejsci pro nás lidi dokáží udělat zázraky. Díky za zprostředkování a hlavně ještě jednou díky za našeho andílka Annieska, protože s ní je pro nás zázračný každý den. 

 

Co k tomu dodat? Bulela jsem zase jak želva .... dojetím, hezkým pocitem, který mám ještě teď v sobě uschovaný. Každý z nás si neseme životem tu menší, tu větší trápení. Mým velkým přáním bylo, aby štěňátka u nás narozená přinášela hlavně radost a štěstí do života svých dvounožců, stejně jako Bella a Kimi jsou bezmezně oddanými členy naší rodiny. A jak tak sleduji jejich cestu životem, jsem moc šťastná, že se to povedlo.

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100