HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

AKI SKOKANEM ROKU ...

10.06.2015 20:46

... aneb jak maličký bojovník s obrovským srdcem bravurně vyhrál životní zápas. Jeho skóre? Famózních 80:1! Jak jsem na tento výsledek přišla? Zcela jednoduchým výpočtem, tolikrát totiž dokázal Aki do dnešního dne znásobit svoji porodní váhu. Včerejší odpoledne bylo pro mě velmi sváteční, zastavila jsem se na krátkou návštěvu u rodiny Matyášových, kde žije malý Aki. Tedy ... v mém srdci zůstane asi už navždy stále malým, jen ten obrázek je najednou jiný. Otevřely se dveře a já překvapením zkoprněla. Proti mně stojí mohutný, nádherně medově zbarvený huňatý "medvídek" v plné kráse. Jeho podoba s mámou Kimi a dědou Koujinem je neuvěřitelná. Po krátkém zaváhání, kdy si nebyl jistý, kdo jsem, se v jeho očích objevil moment poznání.

S lišáckým úsměvem, tak jak to jen on uměl, čtu v jeho výrazu: "To zíráš, co?" No, to tedy fakt zírám ... přiznávám se bez mučení a opravdu dost těžko skrývám dojetí. Sedám si na zem a čekám. V ten moment je Aki u mě, podává pac a hlavičku mi pokládá na klín, jak to dělával v době, kdy byl ještě maličký. Některé vzpomínky jsou prostě nezapomenutelné a tak si užívám důvěrnou chvilku, ve které znovu a znovu vkládá svoji tlapku do mých rukou. Beru to jako jeho "děkuji".

Jistě si pamatoval ... věnovala jsem Akimu bezpodmínečnou lásku, péči a nekonečně mnoho hodin času, než jsem si mohla s uspokojením říct, že jsme to spolu zvládli ... a přiznávám, že včera jsem na to byla opravdu hrdá. Velkou odměnou mi byla nejen tahle společná chvilka, ale i hřejivé vědomí, že je ve svém domově šťastný. Bylo pro mě úžasným zážitkem sledovat, jak tenhle pes, který má opravdu obrovskou sílu, dokáže být něžným, trpělivým a milujícím společníkem v rodině s malými dětmi.

Něha a cit v kontrastu s nezávislou a hrdou povahou těchto psů z nich právem dělá to, za co jsou obdivováni a ceněni ve své daleké domovině, Japonsku. Neohrožený lovec medvědů, pokud by musel jít bojovat. Dobrácký, něžný a oddaný "medvěd Balú", pokud žije ve společnosti lidí, které miluje.

 

Více o Akim:

www.hokkaido-pedigree.com/details.php?id=63565

www.amico-di-boemia.cz/hokkaido-ken/stenata/odchovy/vrh-litter-a/aki-amico-di-boemia/

 

MEDVÍDEK AKI

/album/medvidek-aki/dsc-0039-jpg/
/album/medvidek-aki/dsc-0081-jpg2/
/album/medvidek-aki/dsc-0105-jpg4/
/album/medvidek-aki/dsc-0045-jpg2/
/album/medvidek-aki/dsc-0063-orez-jpg/
/album/medvidek-aki/dsc-0075-jpg1/
/album/medvidek-aki/dsc-0104-jpg/
/album/medvidek-aki/dsc-0168-jpg1/

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100