HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

AKI ODJEL DO NOVÉHO DOMOVA

12.12.2014 14:58

Dnes odjel se svým páníčkem do nového domova Aki. Do přepravní bedýnky nastoupil jako by se nechumelilo, tak snad i cestu zvládne v pohodě, brzy si zvykne ve své rodině a věřím, že bude šťastný.

Nejde si nevzpomenout na malé štěňátko, které se mi při své porodní váze 180 g ztrácelo v dlani.

Přesto byl od prvních hodin svého života velmi čiperný a vitální. Malá, hnědá myška, u které se podobnost s pejskem jevila jako čistě náhodná. Kimi měla po těžkém porodu problém s mlékem a já jsem během dvou bezesných nocí řešila, co s tím udělám. Radu veterináře z noční pohotovosti, abych s tím nedělala nic a nechala je svému osudu, že to nějak dopadne, jsem se rozhodla ignorovat. Jestli totiž něco opravdu nemám ráda, tak slovní spojení "to asi nejde". Umělé dokrmování nepřicházelo v úvahu. Maličkému Akimu se nevešel do tlamičky ani nejmenší dudlík, miniaturní otvor vytvořený nejslabší jehlou vypadal jak obří potrubí a také měl Aki tolik rozumu, že náhradní mléko důsledně odmítal. Co s tím? Tady byla každá rada drahá. Čas neúprosně běžel a štěňata začínala ztrácet na váze. Na radu Ivany, chovatelky naší Kimi, jsem během nedělního dopoledne nastudovala homeopatii a vyrazila do Budějovic shánět potřebné homeopatické "kuličky". Potřebovala jsem čtyři různá balení, ale nakonec jsem uspěla a dovezla vše potřebné domů. V mezičase jsem ještě dělala silné masové vývary pro Kimi a krmila ji vším, co jsem si myslela, že pomůže zvládnout její vyčerpání z porodu a nastartovat kojení. Samozřejmostí byl tvaroh se žloutkem a glukózou, maso, zelenina a protože byla strašně odvápněná, tak jsem jí ještě doplňovala vápník. Mezitím jsem jí jemně masírovala struky a odstříkávala z nich po kapkách pro Akiho.

Co vypadalo ještě v pátek nemožné, se v neděli večer podařilo a Kimi začala plně kojit sama. Jen mě čekalo ještě pár náročných dní, kdy jsem u každého kojení seděla a pomáhala Akimu udržet se u nejlepšího struku s dostatkem mléka, aby se nemusel tolik vysilovat sáním. "Bojuj, Aki, bojuj ... tohle přece nemůžeme vzdát", šeptala jsem mu, když jsem ho dávala k mámě Kimi na krmení. Aki, jako by mě slyšel, bojoval jako lev. Maličké štěňátko se rozhodlo porvat o svůj život ve velkém stylu a snad i samuraj by mu mohl jeho statečné srdce a odvahu závidět. Díky naší Klárce, která mu pomáhala na svět, se narodil. Snad díky mně dostal šanci dohnat ve všem a rychle své o něco větší sourozence. A díky mámě Kimi, která se s láskou a péčí postarala o všechno ostatní, se mu to podařilo.

Dnes tedy mohl Aki udělat další krok ke svému novému životu. Hodně štěstí, Aki, vyrostl jsi v krásného sebevědomého pejska, který nám dělal radost, tak stejnou radost přinášej i své nové rodině!

 

Zpráva od pana Matyáše

Dobrý večer, jenom vám chci říct, že cesta v pohodě. Doma jsme obešli celou zahradu a šli dovnitř. Radost v očích Ondráše za všechny peníze. Aki v pohodě, jen si po cestě trošku ublinkl. Pak se v klidu najedl a zabral. Prozradíte mi, jestli Aki v japonštině něco znamená?

 

 

Prozradím, samozřejmě :-) 

Proč Aki? V japonštině znamená tento výraz "světlý, podzim" ... Aki se narodil na podzim jako prostředí štěňátko z vrhu a má ze všech sourozenců nejsvětlejší plavou barvu ... proto Aki.

 

 

 

AKI A AKIRA

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100

AKI

/album/aki3/dsc-0081-jpg1/
/album/aki3/dsc-0096-jpg1/
/album/aki3/dsc-0098-jpg/
/album/aki3/dsc-0125-jpg2/