HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

2. jihočeský sraz krátkosrstých kolií

29.10.2013 06:13

Včerejší sváteční odpoledne se konal v Mníšku u Třeboně 2. jihočeský sraz kraťand, který  na poslední chvíli zorganizovala Alenka Látalová. I když to nejprve vypadalo, že se potkáme spíše v komornějším složení na kus řeči, nakonec to dopadlo tak, jak řekla Blanka "přijelo hodně lidí a psů bylo jako psů" :-) ... při sčítání udala Alena počet 28 lidí, 18 psů, z toho 17 kraťand :-).

Počasí nám přálo, bylo krásně teplo a sluníčko svítilo jak na objednávku. Pejsci se mohli vylítat na nekonečných loukách a pláních v okolí. Trasa výletu vedla prakticky mimo dosah civilizace, takže ti, kteří neznají místní krajinu, byli jistě okouzleni krásou místa. Navečer jsme se zase vrátili k penzionu Aleny a Libora, kteří mají krátkosrstého kluka Kubíka a pokračovalo se v ochutnávání dobrot, které dovezli všichni účastníci setkání. Ve finále to dopadlo tak, že se někteří z nás mlsně dívali na vyložené dobroty, bohužel v rámci známé skutečnosti "oči by jedly, ale žaludek už nemůže" se opravdu nedalo ochutnat všechno. Nakonec došlo i na táborák, tak se nám ani nechtělo odjíždět. Asi nejdál to měli domů Jarka s Mirkem, kteří přijeli až z Prahy a přivezli našeho odchovance Aliho, přijela Květa s Annie z Budějovic a Blanka s Amálkou to mají přes kopec, tak se Belle sešla tři štěňátka (už tedy ve velkém provedení) a my s Klárkou jsme si je mohly pomuchlovat a potěšit se s nimi. Blance velké díky za fotodokumentaci, určitě pošlou i ostatní co mají (já se velmi stydím, bylo tolik zážitků, že foťák mi po většinu času zůstal v kapse), ale společnými silami dáme dohromady pěknou fotogalerii. Alence a Liborovi patří dík za pozvání a příjemně prožité chvíle.

Bylo to krásně vyvedené a příjemné podzimní odpoledne, tak se budeme těšit na nějaké další společné venčení našich nosatých kamarádů.

 

Setkání objektivem Zuzky Říhové:

bandarsah.rajce.idnes.cz/II._rocnik_Jihoceskeho_srazu_kratkosrstych_kolii_Mnisek_28.10.013

 

Setkání objektivem Jirky Veselého (a Marcely):

sdrv.ms/1dEHx4G

SETKÁNÍ PSÍ RODINY

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100