HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

ŠTĚŇÁTKA A OSLAVY

20.09.2013 17:19

Půl roku uteklo jako voda a včera, 19. září, oslavila štěňátka 6 měsíců života. A právě v tento den si tentokrát pro změnu dopřála sobě a svým páníčkům trochu "adrenalinu" zlatá fenečka Pepinka.

Pavlína dnes psala:

Zdravím Vás, nechtěla jsem Vám psát včera, když měla štěnda výročí, pro Pepču ani pro nás to nebyl dobrý den. Ráno při venčení manželovi utekla a bohužel jelo zrovna auto. Je to naše hyperaktivka v pubertě. Odnesla to jedna zlomená kůstka, která ale sroste sama a oděrky, pár stehů kolem drápků. Byla statečná, hned jsme s ní jeli. Bude mít 6 týdnů klidový režim, odpočine si od cvičáku. Jakmile budu mít trochu času, pošlu fotky. Váží 18 kg a zvládá to zatím dobře, čistíme a převazujeme, bere antibiotika a analgetika. Je to naše beruška. Určitě to zvládne, je tvrdohlavá a samostatná. Mohlo to dopadnout mnohem hůř, vše se zahojí a zaroste. Měla naštěstí svítící obojek, takže ji řidič ve tmě viděl. Já jsem se toho obávala, na vše, co se hýbe reagovala jako když pase ovce.

 

Naštěstí to tedy i tentokrát dobře dopadlo. Alánek přežil útok divokých vos, Pepinka střet s autem. Odchov pejsků je velmi zvláštní v jedné věci. Strávili jsme s nimi jen 2 měsíce a pak se rozjeli do nových domovů. Člověk by si řekl, že za tak krátkou dobu si nejde vytvořit vřelý citový vztah, ale opak je pravdou. Pokaždé, když se něco se štěňaty děje, tak se nahrnou slzy do očí z úleku a pak radostí, že se nic horšího nestalo. Pokaždé mi před očima defilují vzpomínky na dobu, kdy byli doma a úplně živě vidím, čím bylo které štěně výjimečné. My všichni z jejich rodného hnízda jim přejeme do dalších let života jen to nejlepší ... krásný domov již mají, ale moc si přeji, aby se jim už vyhýbaly takovéto karamboly, ale samozřejmě i s tím je třeba v životě počítat. Ale na druhou stranu zase někteří již zažívají své první úspěchy, ale i situace, nad kterými zůstává rozum stát. Například psala Eva, majitelka Beníka, že se v Košicích potkal Beník se svým mladším polovičním bráškou Indigem (mají stejného taťku Brontéska), který se narodil ve Francii a nyní bydlí na Slovensku. Náš Beník žije s paničkou v Olomouci a přesto je krásná náhoda, že se společně setkali. Svět je opravdu malý. Máme slíbené fotky i z tohoto setkání, tak sem budu postupně doplňovat aktuální podobu našich áčkových odchovanců. Už pomalu dorůstají do velikosti dospělých pejsků, Beník se svými 25 kg už dávno přerostl mámu Bellu.

Tak hodně štěstí Andělko, Amálko, Alánku, Pepinko, Beníku a Annie ... ať nad vámi při vašich psích rošťačinách, které ještě určitě přijdou, drží někdo tam nahoře stráž, aby ty vaše adrenalinové sporty měly vždy jen šťastný konec :-)

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100