HOKKAIDO & SMOOTH COLLIE

ALI NEJVĚTŠÍM FEŠÁKEM ČESTLIC

08.09.2013 19:26

Ahoj, Jani,

posíláme pozdrav z Prahy a musíme se Ti pochlubit Alíčkovo úspěchem :-). Včera jsme se s Alim zúčastnili psího dne v Čestlicích, kde jsme soutěžili v různých psích disciplínách a Alíček měl možnost si prvně vyzkoušet výstavní kruhy. Byli tam pejskové urození i neurození, štěňátka i pejsci zasloužilého věku, malí i velcí, pejskové rozličných plemen. Dokonce i jedna štěněcí kraťanda a dvě dospělé dlouhosrstky. Aliho to moc bavilo a užil si skvělé odpoledne. Na závěr celé akce se vyhlašovaly výsledky a krom jiného i největší psí fešák Čestlic. Neočekávajíc žádného úspěchu jsme vyrovnáni ve výstavním kruhu tleskali oceněným pejskům. Na závěr bylo vyhlášení tří největších fešáků.

Jaké bylo pro nás překvapení, když jsme uslyšeli "největším psím fešákem Čestlic se stává krátkosrstá kolie Ali". Naprosto zaskočená a ohromená jsem se vydala s Alim převzít první cenu. Alíček sice nechápal, co se děje, ale já měla co dělat, abych dojetím zatlačila slzičku radosti. Alíček odcházel jako celebrita s diplomem, kokardou a spousty psích mňamíček a hraček a já jako pyšná panička. Doma jsem výhru spravedlivě rozdělila, aby to Číče nebylo líto a s úsměvem na rtech a vidinou, jak si diplom vystavím jsem pomalu usínala. Druhý den ráno, ještě stále plná dojmů, vidím v Aliho pelíšku potrhaný diplom a několik zákusů v kokardě. Takže z celého Aliho úspěchu mi zůstala pouze fotka, potrhaný diplom, kokarda a vzpomínky.

Jarka

P.S. Pan rozhodčí mě pak odchytil a říkal, že je Ali krásný, má naprosto dokonalé uši a úžasné ladné pohyby.... můj Alíček má svůj první diplom, i když potrhaný, ale spíše než ambice výstavní mám ambice na poslušnost a podobně. Je to moje velká láska :-)

 

 

Můj dovětek: Mimochodem, vzpomínky jsou to jediné, co nám nikdo nemůže vzít :-), takže houby zle, Jarko :-). Všechna naše štěňátka mám velmi ráda a nedělám mezi nimi rozdíly, ale na Alánka jsem mimořádně hrdá. Ne kvůli tomu, že je to krásný pejsek, ale kvůli jeho povaze, díky které a hlavně díky jeho majitelům Jarce a Mirkovi se mu daří postupně  zvládnout nepříjemné útrapy a zážitky, které ho jako úplně maličké štěňátko potkaly. Takže jsem šťastná, že je teď šťastný a dokonce se už i rád vozí autem ... :-)

Nevím, jestli se všichni domluvili, že mi posílají takové krásné zprávy, ale já jsem poslední dobou nějaká citlivá, pořád naměkko, takže to byl v rozmezí několika posledních dní další vodopád slz (dojetím a radostí). Týden ležím, polykám antibiotika, která nezabírají, rozbil se kotel, myčka i odpad v kuchyni, instalatér na dovolené, do toho jsem duchem nepřítomná a myšlenky bloumají bůhví kde. Tak jestli máte ještě někdo v zásobě dobré zprávy nebo hezké fotky, sem s nimi, ať se nerozklížím úplně :-)

Vyhledávání

Kontakt

Amico di Boemia, chovatelská stanice České Budějovice +420 724 652 100

ALI NEJVĚTŠÍM FEŠÁKEM